Zacznij dzień z dawką energii! Przepis na śniadanie

Krem owsiany
Dzisiaj zaczynamy przygodę kulinarną z panią Magdą. Będziemy publikować przepisy jej autorstwa i zachęcać Was do samodzielnego przygotowywania potraw. Mamy nadzieję, że uda się zainspirować wielu z Was. Pani Magda jest z zawodu anglistką, ale od ponad 2 lat prowadzi bloga kulinarnego - Kropla Oliwy. Blog stał się zapisem jej kulinarnej przygody i pasji.
Jestem mamą fantastycznego 3,5 latka i nie mam czasu na wielogodzinne stanie przy garach. Za to zawsze musi być zdrowo i smacznie. Lubię podróżować, a to daje mi możliwość spróbowania lokalnych potraw z różnych zakątków świata, które stanowią inspirację dla tych dań, które przygotowuję we własnej kuchni. Nie gotuję tradycyjnych potraw, lubię eksperymenty kulinarne. Jeśli szukacie nowych smaków i ciekawych przepisów to jesteście w dobrym miejscu.
Przepis na dzisiaj: Krem owsiany z karobem i owocami Składniki: 1 szklanka płatków owsianych (można użyć takze płatków żytnich lub pszennych) 3/4 szklanki mleka (zwykłe lub roślinne) 1 łyżeczka karobu lub kakao syrop klonowy, syrop z agawy lub miód owoce lub orzechy - wg gustu Przepis: Wieczorem płatki zalej mlekiem, dodaj karob lub kakao i wymieszaj. Wstaw na noc do lodówki. Rano zmiksuj platki na gładki krem. Jeśli jest zbyt gesty dolej trochę mleka. Dodaj syrop klonowy lub miód i znowu wymieszaj. Dorzuć owoce lub orzechy. Smacznego!