W jaki sposób Kuchnia Vikinga może wpłynąć na funkcjonowanie mieszkańców Śląska? To wyjątkowo proste. Gotową dietę w przystępnej cenie można zamówić online bezpośrednio do swojego domu czy miejsca pracy. W ten sposób klient oszczędza nie tylko pieniądze, ale przede wszystkim czas, który musiałby poświęcić na codzienne i samodzielne przygotowywanie posiłków. Dodatkowe godziny przydadzą się każdemu, a można je wykorzystać choćby na pielęgnowanie ulubionych pasji, aktywność fizyczną, spędzanie czasu z rodziną czy po prostu odpoczynek. Decyzja o zintensyfikowaniu działań na tych terenach jest nieprzypadkowa. Na co dzień główne miasta aglomeracji są pomijane, a w rzeczywistości aspirują one do roli nowoczesnych i oryginalnych centrów gospodarczych. Kuchnia Vikinga zwraca uwagę na ten aspekt i właśnie poprzez łączenie tradycji z nowoczesnością chce przybliżyć mieszkańcom Śląska zalety płynące z korzystania z usług cateringu dietetycznego.
Jak samodzielnie dobrać dietę?
Przy pierwszym kontakcie z dietą pudełkową często rodzą się pytania – choćby o to, w jaki sposób samodzielnie dobrać dietę. W odpowiedzi na to, na stronie internetowej cateringu, stworzono inteligentny generator, który w czasie rzeczywistym wspiera klienta w procesie decyzyjnym. Wystarczy podać informacje, takie jak: płeć, wzrost, waga, wiek, częstotliwość aktywności fizycznej i cel diety, a system samodzielnie dopasuje najbardziej korzystną opcję żywieniową, dopasowaną pod preferencje i potrzeby klienta. Oczywiście Kuchnia Vikinga oferuje również możliwość bezpłatnych konsultacji z dietetykiem.
Niesienie pomocy potrzebującym
Jednak obecność firmy na rynku
cateringów nie ogranicza się jedynie do gotowania. W zasadzie od
początku funkcjonowania celem nadrzędnym było niesienie pomocy
potrzebującym. Przez lata Kuchnia Vikinga angażuje swoich klientów
w różnorodne akcje społeczne. Coroczna zbiórka karmy dla zwierząt
ze schroniska w Sokółce, pisanie listów do seniorów, zbiórka
zabawek dla dzieci z domów dziecka, wspieranie internetowych zrzutek
pieniężnych na leczenie ciężko chorych – to tylko niektóre z
przykładów takich działań. Pod sztandarem firmy powstał również
autorski projekt edukacyjny „Bez Ocen”, w ramach którego zespół
dietetyków odwiedził kilkadziesiąt szkół w całym kraju.
Wszystko po to, by wspólnie dyskutować z młodzieżą o zdrowej
relacji z jedzeniem i problemach z samoakceptacją. Spektrum
inicjatyw społecznych było tak duże, że narodziła się potrzeba
utworzenia fundacji. Starania pracowników Kuchni Vikinga zaowocowały
powołaniem do życia „Viking Story” – fundacji, która ma za
sobą już pierwszą akcję na dużą skalę. Mianowicie 16 grudnia
miał miejsce finał Świątecznej Wioski Vikołaja – wydarzenia
zorganizowanego specjalnie dla dzieci ze świetlic środowiskowych z
Białegostoku. Szerokim echem odbiła się również deklaracja o
dostarczeniu ponad 25 000 posiłków wigilijnych dla potrzebujących
starszych osób w przeddzień Świąt Bożego Narodzenia.
Punkty stacjonarne – Viking Point
Ogromna chęć do gotowania i podejmowane inicjatywy społeczne świadczą o jednym – Kuchnia Vikinga ma do zaoferowania naprawdę wiele. Już za moment w przestrzeni Aglomeracji Śląskiej pojawią się reklamy wielkiego formatu zachęcające do spróbowania cateringu dietetycznego. Firma jednak nie poprzestaje tylko na tym rodzaju komunikacji. Dodatkową możliwością skorzystania z oferty będą punkty stacjonarne Viking Point (obecnie 13 takich lokali funkcjonuje w różnych miastach Polski). W lokalach tego typu klient może zaopatrzyć się w wybrane dania cateringowe – od ręki dostępne są śniadania, obiady, kolacje i niskokaloryczne desery, które można spożywać bez wyrzutów sumienia. W Viking Poincie serwowane są również świeżo wyciskane soki, szejki, suplementy diety i różnorodne dodatki. Możemy zdradzić, że pierwszy sklep w Aglomeracji Śląskiej pod szyldem Viking Point zostanie otwarty już niebawem przy ul. Jasnogórskiej w Gliwicach, a powstanie kolejnego planowane jest w Kielcach. Pod koniec stycznia klienci będą mogli spróbować jedzenia Kuchni Vikinga już łącznie w 19 lokalizacjach na terenie kraju.
Kuchnia Vikinga to catering dietetyczny, który jest częścią życia naszego klienta. Chcemy mieć punkt stacjonarny w każdym mieście w naszym kraju. Dlaczego? Po to, by Klient wiedział, że jestesmy tuż obok niego. Może zajść do nas porozmawiać, poradzić się, czy też spróbować naszego jedzenia. Zależy nam, żeby nie tylko wiedział jak smakuje nasze jedzenie, ale znał też sprzedawcę w punkcie stacjonarnym, który zawsze służy pomocą – mówi właściciel Kuchni Vikinga Łukasz Dawidziuk.
Wsparcie sportowców, influencerów i aktorów
W promocję Kuchni Vikinga na terenie Aglomeracji Śląskiej angażują się także lokalni sportowcy, influencerzy i aktorzy (jednego z nich będzie można usłyszeć chociażby w spocie radiowym). Wszystko po to, by jak najwięcej mieszkańców dowiedziało się nie tylko o samych zaletach cateringu dietetycznego, ale przede wszystkim dołączyło do licznej społeczności Kuchni Vikinga, która ma przed sobą jeszcze wiele pięknych i szlachetnych inicjatyw.
Zainteresował Was ten artykuł?
Koniecznie sprawdźcie media społecznościowe Kuchni
Vikinga.
Facebook:
https://www.facebook.com/Kuchniavikinga
Instagram: https://www.instagram.com/kuchniavikinga