- Poniedziałek – dzień schabu
- Wtorek – dzień kurczaka
- Środa – dzień barowy
- Czwartek – dzień makaronu
- Piątek – dzień naleśnika
Bistro “Za progiem” zaprasza na "zaprożki"
Lubisz kuchnię domową? Brakuje Ci miejsca, gdzie można zjeść coś pysznego i zdrowego? Bistro “Za progiem” zaprasza na obiad “jak u mamy”.
W Bistro „Za progiem” można zjeść pyszny, domowy i zdrowy obiad. To wyjątkowe miejsce znajduje się przy ulicy Wieczorka 31 w Gliwicach. Specjalnością bistro są "zaprożki”, czyli firmowe pierożki z ciasta francuskiego z nadzieniem niespodzianką. Każdego dnia "zaprożki” podawane są z innym farszem w środku m.in.: świeżymi pomidorami z fetą i bazylią, pieczonym kurczakiem z suszonymi pomidorami, klasycznym farszem mięsnym, pieczarkami z kapustą, a także farszem meksykańskim. Pojawiają się także sezonowe niespodzianki. Każdego dnia, o 10 rano, wychodzą gorące z pieca, ale na życzenie klientów są podgrzewane na miejscu. Warto dodać, że można ich skosztować z barszczykiem, gotowanym na rosole z kury. "Zaprożki" są świetną alternatywą dla drożdżówek, czy rogalików. Można je zabrać do pracy lub szkoły, to dobry pomysł na drugie śniadanie. Nazwa "zaprożki" wzięła się od nazwy lokalu - "Bistro za progiem".
Przypominamy, że każdy dzień tygodnia to inne menu: